Medlemmer

Arne
Arne Dag Røkke:

Spelmannslagets fremste ekspert på nostalgisk leamikk (i tillegg til noe leamikk av nyere dato)! Hvilket har resultert i X antall restaurerte veggur, en god del restaurerte trekkspill, en lirekasse, et og annet oscilloskop, og en dampmaskin, i tillegg til fela han spiller på i spelmannslaget.


Yrke: Pensjonert elektriker fra jernbanen, og altmuligmann.

David
David Ledsaak:

David er spelmannslagets største kongelige lookalike! Flere av spelmannslagets medlemmer er enige om at David er nokså lik kong Willem Alexander av Nederland. Davids yndlingsslått er Springdans fra Vingelen, og på de øvelsene David er fraværende, hender det derfor at vi ringer ham og spiller Springdans fra Vingelen i telefonen!

Yrke: Lærer på Steinerskolen i Trondheim

Erling
Erling Evensen:

Erling er spelmannslagets reservemusle, og sannsynligvis den i laget som er flinkest til å improvisere andrestemmer! Han har tidligere holdt en del felekurs, og det er altså hans fortjeneste at for eksempel Arne og Odd spiller fele og er med i spelmannslaget. Erling er alltid blid og fornøyd, og har fast plass på tribunen under alle Rosenborgkamper.

Yrke: Pensjonert blindeskolelærer


Gunhild Aamodt:

Gunhild har egentlig vært med i spelmannslaget lenge, men hun tok en pause på rundt 10 år, og kom først nylig tilbake til oss. Hun er en allsidig musiker; har jobbet som organist, og spiller i tillegg til fele også trekkspill.
Gunhild er en stor fan av skotsk tradisjonsmusikk, og året hennes er ikke helt komplett uten at hun har vært en tur i Skottland.

Yrke: Opprinnelig forsker, men for tiden ansatt ved NTNUs studieadministrasjon

Gunvor
Gunvor Bjerklund Røkke:

Gunvor er spelmannslagets musikalske leder. Hun lider av akutt spillegalskap (i hvert fall når det gjelder felespill), og har som konsekvens alltid vondt i en tommel eller et håndledd. Hennes beste partytriks er at hun er i stand til å plystre og nynne tostemt med seg selv. Gunvor er steinerbarn av hele sitt hjerte, og lever og ånder for toerpols.


Yrke: Førstebibliotekar ved NTNU Universitetsbiblioteket, og freelance forfatter på si

Harald
Harald Røstad:

Harald er vår trofaste bassist. Han driver mye med musikk, også utenfor spelmannslaget, og arrangerer blant annet onsdagsdansen i Klæbu.Yrke: Elektroinstallatør

Inger_Johanne
Inger Johanne Glasø Røkke:

Langvarig medlem av kompseksjonen. Inger Johanne spiller zither, eller bazooka, som den av uviss grunn også har blitt kalt. Ellers har det blitt spøkt med at hun burde ha spilt med vernebriller, siden det av og til ryker strenger på zitheren midt under en låt. Inger johanne er for tiden spelmannalgets leder. Spiller også fiolin i Nardo Bydelsorkester.

Yrke: Bibliotekar med spesialansvar for gamle bilder.

Knut_Re
Knut Reed:

Knut er tidligere formann i spelmannslagets, og sitter fremdeles i styret, og hjelper altså Inger Johanne med å holde orden på denne noe brokete forsamingen! I tillegg til å spille fele i spelmannslaget spiller han også torader i Trondheim toraderklubb.


Yrke: Ingeniør hos Reinertsen

Knut
Knut Riiber:

Knut har rykte på seg for å bake ekstremt gode tyttebærkaker. Han er også glad i å danse, og er en av de få i spelmannslaget som ikke blir sur når vi skal spille 'Kømmen fra Kongsvinger'. Knut synes alltid å være i godt humør.Yrke: Geolog

Mari
Mari Dokk:

Mari er et av våre ferskeste medlemmer, og ble med i spelmannslaget etter å ha gått på felekurset vårt. For henne ble fela dermed den siste tilføyelsen på ei allerede lang liste over instrumenter hun trakterer. Fra før har hun spilt trompet, tverrfløyte og tuba (som mannen hennes kom hjem med en dag istedet for blomster). Hun er også en del av gruppa Tonesatt, der hun spiller fløyte og melodika.

Yrke: Familieterapaut

Megan
Megan Eymann Smalø:

Megan er fra Seattle, der halvparten av befolkningen ifølge henne selv har en norsk slektning, og den andre halvparten skulle ønske de hadde det. Megan tilhører den første kategorien. Hun eier sin egen antikvitetsbutikk, og ble Ranheimskjendis da Ranheimsavisa skrev om butikken hennes. Ellers ble hun nylig fostermamma for et pinnsvin.


Yrke: Butikkinnehaver og språkvasker

Odd
Odd Stautland:

Odd beskriver seg selv som en avdanket skuespiller, ettersom han også en gang i tiden har vært med i Teaterlaget i BUL. Han har utrolig god hukommelse når det gjelder slåtter, og er ofte den som blir spurt hvis verken Gunvor eller Erling husker hvordan en slått begynner. Odd er også flink til å tegne og male, og interesserer seg for restaurering av gamle hus.


Yrke: Pensjonert arkitekt

Petter
Petter Tømmerås Bossum:

Petter begynte i spelmannslaget etter å ha gått på felekurs i et halvår. Den overgangen har gått fullstendig knirkefritt, for der fela ikke strekker til, tyr han istedet til banjoen sin, som foreløpig utgjør det siste tilskuddet til spelmannslagets fantasifulle kompseksjon! I tillegg til å ha blitt hekta på folkemusikk, er han også glad i bluegrass, og er ofte å finne på bluegrassjam.


Yrke: Softwareutvikler

Ragnhild
Ragnhild Haugdal:

I likhet med Petter hadde heller ikke Ragnhild gått på felekurs i mer enn et halvt år før hun gikk over i spelmannslaget. Men selv om hun er fersk på fele, er hun overhodet ikke noen uerfaren musiker. Hun er med i band, der hun både synger og spiller gitar. Ettersom Ragnhild er Sigruns kusine, regner vi med at det var Sigrun som først overtalte henne til å bli med på felekurs (takk, Sigrun 🙂 )

Yrke:


Sigrid Marit Strøm:

Sigrid har vært medlem i spelmannslaget lenge, men har i likhet med Gunhild hatt en laaang pause, og kom nokså nylig tilbake til oss. Sigrid er ram på å spille andrestemmer, har en el-sykkel som egentlig fungerer mer som en rakett, og er relativt god på å huke inn folk til BUL-fester på gebrokkent russisk.Yrke: Sykepleier

Sigrun
Sigrun Haugdal Hitland:

Sigruns foreldre har begge spilt i studentspelmannslaget Flatlusa, og Sigrun må dermed kunne sies å være andregenerasjons folkemusiker! Sigruns far, som spilte fele, hadde lagt bort fela da Sigrun begynte på felekurs høsten 2018, men nå har hun fått ham til å ta den fram igjen! Sigrun er tydeligvis flink til å overbevise folk om at fele er morsomt 😀

Yrke: Psykolog

Steinar
Steinar Robertsen:

Steinar er spelmannslagets fremste ekspert på spansk jus! Han har feriehus i Spania der han tilbringer deler av året, i tillegg til at han snakker flytende spansk! Han er ryddig, og gjerne den som skjærer gjennom på øvelsene når Gunvor får for mange inputs fra folk som vil forskjellige ting, og bare blir sittende og se forvirret ut. God å ha, med andre ord 😉

Yrke: Pensjonert banksjef

Terje
Terje Nafstad:

Terje er sannsynligvis en av spelmannslagets mest danseglade personer! Byr det seg en anledning til å danse, så danser han. Han er dessuten pedagogisk, og lærer også gjerne bort pols til folk som ikke allerede kan det. Terje er veteranbilfan, og har sju biler som jevnlig blir kjørt.Yrke: Pensjonert bryggeriingeniør / bryggerimester


Tone Harstad Iversen:

Yrke: Fysioterapeut

Torbjørn
Torbjørn Vikhammermo:

Torbjørn går også under navnet Stortrøskarn, og er i tillegg til å være trekkspiller i Spelmannslaget, leder i sin egen gruppe, trøskarlaget. Stortrøskarn er også en pols vi spiller i Spelmannslaget. Torbjørn har ellers vært i avisen fordi han eier av den lengstlevende lyspæren i Trøndelag, muligens i Norge, til og med!

Yrke: Bonde

Øystein
Øystein Nytrø:

Øystein er forsker, og forsker for det meste på hvordan datamaskiner kan finne svake tegn til sykdom tidlig. Innimellom gjør han også andre oppdagelser, som for eksempel at Tussepols er et sterkt tegn på spilleglede! Han liker også underjordisk friluftsliv, o-løp og vårsnø under kløyva fjøl.


Yrke: Førsteamanuensis

 

Alumni- og sofamedlemmer:

Dirtje
Dirtje Seyfarth:
Instrument: Trekkspill

Jiuyang Wang:
Instrument: Zither

Kevin André Kuntze Theigmann:
Instrument: Fele

Lene Thøring Viken:
Instrument: Fele

Maggie McRae:
Instrument: Fele / ukulele

Moritz Engel:
Instrument: Cello
Oddny
Oddny Haugrønning:
Instrument: Fele
Olav
Olav Mogstad:
Instrument: Fele / klarinett

Rahmi Lale:
Instrument: Bass

Stefano Reyes:
Instrument: Fele
Tor_Erik
Tor Erik Jenstad:
Instrument: Trekkspill
Tore
Tore Meisfjord:
Instrument: Fele
Unni
Unni Ulltveit:
Instrument: Fløyte

Legg att eit svar