Medlemmer

Arne
Arne Dag Røkke:

Spelmannslagets fremste ekspert på nostalgisk leamikk (i tillegg til noe leamikk av nyere dato)! Hvilket har resultert i X antall restaurerte veggur, en god del restaurerte trekkspill, en lirekasse, et og annet oscilloskop, og en dampmaskin, i tillegg til fela han spiller på i spelmannslaget.

Yrke: Pensjonert elektriker fra jernbanen, og altmuligmann.

David
David Ledsaak:

David er spelmannslagets største kongelige lookalike! Flere av spelmannslagets medlemmer er enige om at David er nokså lik kong Willem Alexander av Nederland. Davids yndlingsslått er Springdans fra Vingelen, og på de øvelsene David er fraværende, hender det derfor at vi ringer ham og spiller Springdans fra Vingelen i telefonen!

Yrke: Lærer på Steinerskolen i Trondheim

Erling
Erling Evensen:

Erling er spelmannslagets reservemusle, og sannsynligvis den i laget som er flinkest til å improvisere andrestemmer! Han har tidligere holdt en del felekurs, og det er altså hans fortjeneste at for eksempel Arne og Odd spiller fele og er med i spelmannslaget. Erling er alltid blid og fornøyd, og har fast plass på tribunen under alle Rosenborgkamper.

Yrke: Pensjonert blindeskolelærer


Gunhild Aamodt:

Gunhild har egentlig vært med i spelmannslaget lenge, men hun tok en pause på rundt 10 år, og kom først nylig tilbake til oss. Hun er en allsidig musiker; har jobbet som organist, og spiller i tillegg til fele også trekkspill.
Gunhild er en stor fan av skotsk tradisjonsmusikk, og året hennes er ikke helt komplett uten at hun har vært en tur i Skottland.

Yrke: Opprinnelig forsker, men for tiden ansatt ved NTNUs studieadministrasjon

Gunvor
Gunvor Bjerklund Røkke:

Gunvor er spelmannslagets noe vimsete musikalske leder. Hun lider av akutt spillegalskap (i hvert fall når det gjelder felespill), og har som konsekvens alltid vondt i en tommel eller et håndledd. Hennes beste partytriks er at hun er i stand til å plystre og nynne tostemt med seg selv. Gunvor er steinerbarn av hele sitt hjerte, og lever og ånder for toerpols.

Yrke: Doktorgradsstipendiat i bioteknologi ved NTNU, og skriver bok på si

Harald
Harald Røstad:

Harald er vår trofaste bassist. Han driver mye med musikk, også utenfor spelmannslaget, og arrangerer blant annet onsdagsdansen i Klæbu.

Yrke: Elektroinstallatør

Inger_Johanne
Inger Johanne Glasø Røkke:

Langvarig medlem av kompseksjonen. Inger Johanne spiller zither, eller bazooka, som den av uviss grunn også har blitt kalt. Ellers har det blitt spøkt med at hun burde ha spilt med vernebriller, siden det av og til ryker strenger på zitheren midt under en låt. Inger johanne er for tiden spelmannalgets leder. Spiller også fiolin i Nardo Bydelsorkester.

Yrke: Bibliotekar med spesialansvar for gamle bilder.


Kevin André Kuntze Theigmann:

Kevin er spelmannslagets ferskeste medlem, og det levende beviset på at felekursene våre fungerer 😀 I tillegg til å være spelmannslagets ferskis, er han også leder i folkedanslaget, og har danset siden han var tretten år gammel. Kevin har ellers et litt anstrengt forhold til seigmenn (men er forsåvidt glad i gule seigdamer), og har også et stort talent for å få ekstremt plagsomme sanger på hjernen.

Yrke: Tømrer

Knut_Re
Knut Reed:

Knut er tidligere formann i spelmannslagets, og sitter fremdeles i styret, og hjelper altså Inger Johanne med å holde orden på denne noe brokete forsamingen! I tillegg til å spille fele i spelmannslaget spiller han også torader i Trondheim toraderklubb.

Yrke: Ingeniør hos Reinertsen

Knut
Knut Riiber:

Knut har rykte på seg for å bake ekstremt gode tyttebærkaker. Han er også glad i å danse, og er en av de få i spelmannslaget som ikke blir sur når vi skal spille 'Kømmen fra Kongsvinger'. Knut synes alltid å være i godt humør.

Yrke: Geolog

Megan
Megan Eymann Smalø:

Megan er fra Seattle, der halvparten av befolkningen ifølge henne selv har en norsk slektning, og den andre halvparten skulle ønske de hadde det. Megan tilhører den første kategorien. Hun eier sin egen antikvitetsbutikk, og ble Ranheimskjendis da Ranheimsavisa skrev om butikken hennes. Ellers ble hun nylig fostermamma for et pinnsvin.

Yrke: Butikkinnehaver og språkvasker

Odd
Odd Stautland:

Odd beskriver seg selv som en avdanket skuespiller, ettersom han også en gang i tiden har vært med i Teaterlaget i BUL. Han har utrolig god hukommelse når det gjelder slåtter, og er ofte den som blir spurt hvis verken Gunvor eller Erling husker hvordan en slått begynner. Odd er også flink til å tegne og male, og interesserer seg for restaurering av gamle hus.

Yrke: Pensjonert arkitekt


Rahmi Lale:

Rahmi begynte i spelmannslaget for en stund siden, men foreløpig har vi sett lite til han på øvelsene. Likevel er han visehjemmesideansvarlig og visefotosjef, og har blant annet hjulpet hovedhjemmesidesjefen (Gunvor) å bygge opp denne siden. Ellers er Rahmi en hyggelig fyr som også lager sin egen kefir.

Yrke: Forsker ved institutt for bioteknologi, NTNU


Sigrid Marit Strøm:

Sigrid har vært medlem i spelmannslaget lenge, men har i likhet med Gunhild hatt en laaang pause, og kom nokså nylig tilbake til oss. Sigrid er ram på å spille andrestemmer, har en el-sykkel som egentlig fungerer mer som en rakett, og er relativt god på å huke inn folk til BUL-fester på gebrokkent russisk.

Yrke: Sykepleier

Steinar
Steinar Robertsen:

Steinar er spelmannslagets fremste ekspert på spansk jus! Han har feriehus i Spania der han tilbringer deler av året, i tillegg til at han snakker flytende spansk! Han er ryddig, og gjerne den som skjærer gjennom på øvelsene når Gunvor får for mange inputs fra folk som vil forskjellige ting, og bare blir sittende og se forvirret ut. God å ha, med andre ord 😉

Yrke: Pensjonert banksjef

Terje
Terje Nafstad:

Terje er sannsynligvis en av spelmannslagets mest danseglade personer! Byr det seg en anledning til å danse, så danser han. Han er dessuten pedagogisk, og lærer også gjerne bort pols til folk som ikke allerede kan det. Terje er veteranbilfan, og har sju biler som jevnlig blir kjørt.

Yrke: Pensjonert bryggeriingeniør / bryggerimester

Torbjørn
Torbjørn Vikhammermo:

Torbjørn går også under navnet Stortrøskarn, og er i tillegg til å være trekkspiller i Spelmannslaget, leder i sin egen gruppe, trøskarlaget. Stortrøskarn er også en pols vi spiller i Spelmannslaget. Torbjørn har ellers vært i avisen fordi han eier av den lengstlevende lyspæren i Trøndelag, muligens i Norge, til og med!

Yrke: Bonde

Tor_Erik
Tor Erik Jenstad:

Tor Erik hadde en bakglatt oppvekst i snøskavet oppunder Dovrefjell og bærer ifølge han selv stadig preg av det. Han har en belg innom i flere lag, og er opptatt av å bli fortest mulig ferdig med slåttene når de først er i gang. Tor Erik er ekspert på skjellsord, bannskap, og sære trønderske gloser, og har sin egen blogg om ord og uttrykk i tillegg til at han har skrevet skjellsordboka.

Yrke: Språkforsker, redaktør av Norsk ordbok 2014

 

Alumni- og sofamedlemmer:

Dirtje
Dirtje Seyfarth:

Dirtje er et av våre nyeste medlemmer, og det er hennes fortjeneste at trekkspillbanden nå teller tre medlemmer!
Hun er opprinnelig tysk, og er nok et bevis på at spellmannslaget etter hvert begynner å bli nokså internasjonalt.
Dirtje er utdannet som både finmekaniker og geoøkolog, og hobbyen hennes i tillegg til trekkspilling er å lage smykker.

Yrke: Finmekaniker


Jiuyang Wang:

Jiuyang var i Norge som utvekslingselev fra Kina, og ble altså en del av spelmannslagets stadig voksende internasjonale delegasjon. Mens han var her doblet han antallet zithere i spellmannslaget. Under Norgesbesøket sitt bodde Jiuyang hos Megan og Megans pinnsvin. Han kjørte ellers sparkstøting for første gang under Rørosmartnan 2017, og har vært en stor fan av sparkkjøring siden.

Yrke: Fremtidig fotograf eller fysiker (nåværende elev i videregående skole)


Lene Thøring Viken:

Spelmannslagets eneste medlem med egen TV-kanal. Da hun har to etternavn, ett på T og et på V, ble epostadressen hennes lenetv, så siden Lene ble medlem i laget har vi diskutert hva som skal sendes på denne fantastiske tv-kanalen. Det foreløpige programmet er folkemusikksvisj (fortrinnsvis BUL-svisj) med chat, og spelmannslags-reality. Det vil antagelig også bli sendt en god del Lene-show.

Yrke: Lærer


Maggie McRae:

Maggie er amerikaner, men begynner etterhvert å snakke ganske bra norsk. Hun spiller også mye amerikansk folkemusikk, og er en råtass på ukulele. Maggie er dessuten en stor fan av fårikål og brunost!

Yrke: Musikkpedagog

Oddny
Oddny Haugrønning:

Oddny har vært med i spelmannslaget lenge, og var en av dem som alltid stilte opp hvis noe måtte gjøres. Oddny er ellers en morgenfugl, og tar gjerne en rask morgentur som det første hun gjør på lørdagene.

Yrke: Økonomikonsulent på SINTEF

Olav
Olav Mogstad:

Olav er et av spelmannslagets to æresmedlemmer, og har vært med i laget siden 1954! Nå har han gitt seg som aktivt medlem, men det hender fremdeles han slenger innom på en og annen øvelse.

Yrke: Pensjonert elektroingeniør


Stefano Reyes:

Da Stefano kom fra Italia til Norge snublet han over Spelmannslaget i BUL ved en ren tilfeldighet, og det har han i ettertid vært svært glad for at han gjorde 🙂 Han spiller fele (av og til sitter han til og med på fela). Han har spilt folkemusikk lenge, og er også med i en folkemusikkgruppe fra hjemstedet sitt i Italia. Stefano ble veldig fan av norskt bakverk som vafler og lapper mens han var her, og da han dro tilbake til Italia var det med et nyinnkjøpt vaffeljern i kofferten.

Tore
Tore Meisfjord:

Tore ble nylig aviskjendis fordi han bor i byen, og har høner i bakgården. Han er alternativ, og yndlingsordet hans er kamelåså. I tillegg til å spille folkemusikk spiller Tore også jazz.

Yrke: Musikkpedagog og reikimester

Unni
Unni Ulltveit:

Unni er en veldig flink hobbyfotograf, og dermed ble hun rimelig kjapt etter at hun hadde blitt med i spelmannslaget sjanghaiet til å være fotosjef, et oppdrag hun heldigvis for oss har tatt på alvor. Som en del andre medlemmer i spelmannslaget, er også Unni medlem i flere lag, og av og til virker det som om hun spiller sånn circa 9 av 7 dager i uka. Heldigvis liker hun å spille, så da er det ikke noe problem:-)

Yrke: Sykepleier